EVEN KORT VOORSTELLEN…

Stefan Berghammer (tenor)

NKK_1259Stefan Berghammer is een zeer veelzijdige zanger, hij is zowel thuis in het solovak als in het ensemblezingen op het hoogste niveau. Zo behoort hij tot de kern van het gerenommeerde Nederlands Kamerkoor en het in renaissancemuziek gespecialiseerde en internationaal bekende Huelgas Ensemble o.l.v. Paul van Nevel.

Stefan is en veelgevraagt solist in de oratorias en cantatas van J.S. Bach. Zijn levendige concertpraktijk bracht hem naar de meeste Europeese landen, de Verenigde Staten, Thailand, Singapore en Israël.  Zijn opera- en concertrepertoire reikt van Renaissance en Barok tot Hedendaagse Muziek. Hij is afgestudeerd aan het Mozarteum in Salzburg (Masterdiploma Zangpedagogiek) en de Royal Academy of Music in London (Solodiploma Zang). Hij maakte CD-opnames met Harmonia Mundi, Deutsche Harmonia Mundi (sonybmgclassical), Etcetera, Globe Records en Channel Classics.

Hij is winnaar van het Elena Gerhard Liederprijs in London. Met het Huelgas Ensemble heeft Stefan in de laatste jaren een groot aantal muziekprijzen gewonnen zoals de Edison Klassiek Prijs 2007, de Echo Klassik Preis 2010, de Clef de Mois Resmusica 2014, Diapason D’or 2014, Choc de Classica 2014, Preis der deutschen Schallplattenkritik 2014 en de Diapason d’Or de l’Année 2014.  

Stefan Berghammer behoort tot een groep van zangdocenten welke o.a. de methode van Maestro David Jones (de zweeds-italiaanse zangmethode) onderwijst en zijn kennis over deze oude school van de zangkunst wordt door middel van studie bij Maestro David Jones verder verrijkt.

Stefan Berghammer woont in Almere en geeft naast zijn werkzaamheden als concert- en ensemblezanger zanglessen in zijn studio in Almere.